Deprecated: add_custom_background is verouderd sinds versie 3.4.0. Gebruik in plaats daarvan add_theme_support( 'custom-background', $args ). in /var/www/vhosts/beautifulbirth.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 4863 Deprecated: add_custom_image_header is verouderd sinds versie 3.4.0. Gebruik in plaats daarvan add_theme_support( 'custom-header', $args ). in /var/www/vhosts/beautifulbirth.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 4863 Deprecated: De aangeroepen constructiemethode voor WP_Widget in Weaver_Widget_Text is niet meer in gebruik sinds versie 4.3.0. Gebruik in plaats daarvan: __construct(). in /var/www/vhosts/beautifulbirth.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 4956 Deprecated: De aangeroepen constructiemethode voor WP_Widget in Weaver_Widget_Login is niet meer in gebruik sinds versie 4.3.0. Gebruik in plaats daarvan: __construct(). in /var/www/vhosts/beautifulbirth.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 4956 De wetenschap | www.beautifulbirth.nl

De wetenschap

Ben je geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek over de effectiviteit van Hypnose als het gaat om fertiliteit, zwangerschap en geboorte? Hieronder vind je een paar voorbeelden:

“Body/Mind”:  Effecten op de vruchtbaarheid, de zwangerschap en de geboorte [weaver_showhide]

Dr. Gayle Peterson is eenpionier op het gebied van “body/mind states”  en hun effect op de vruchtbaarheid, zwangerschap en geboorte.

Zij heeft kunnen vaststellen dat het verlagen van stress niveaus essentieel is om de vruchtbaarheid te bevorderen, de zwangerschap te normaliseren en onnodige angst rondom de bevalling te minimaliseren om zo de ervaring van bevallen te vergemakkelijken. Hiervoor heeft ze de Body-Centered Hypnosis techniek ontwikkeld en met succes toegepast.

Voor de volledige Engelstalige tekst klik hier: “Body-Centered Hypnosis”[/weaver_showhide]

Impact van Hypnose bij in vitro fertilisatie (IVF) [weaver_showhide]

Een Israëlische onderzoek, uitgevoerd door professor Eliahu Levitas, toonde aan dat hypnose de slaagkans bij IVF behandelingen kan verdubbelen wanneer de proefpersonen hypnose ondergingen tijdens de implantatie.

Professor Levitas verrichtte dit onderzoek met 185 vrouwen. De resultaten van deze studie werden in juli 2004 gepresenteerd aan de “European Society of Human Reproduction and Embryology Conference in Berlin”.

Resultaten van andere gerenommeerde studies tonen de effectiviteit van hypnotherapie aan in vergelijking met andere vormen van therapie als hulpmiddel bij onverklaarbare onvruchtbaarheid:

  • Psychoanalyse:    38% van de cliënten rapporteerde het verbetering na 600 sessies.
  • Gedragstherapie: 72% van de cliënten rapporteerde het verbetering na 22 sessies
  • Hypnotherapie:     93% van de klanten rapporteerde succes na slechts 6 sessies!

Wil je de volledig engelstalige tekst lezen? klik hier: Israeli study proves hypnosis can double IVF success rate[/weaver_showhide]

Hypnose in de behandeling van functionele onvruchtbaarheid.[weaver_showhide]

Gravitz, Melvin A.
American Journal of Clinical Hypnosis, Vol 38(1), Jul 1995, 22-26

Terwijl hypnose een bewezen waarde heeft in het beheer van een groot aantal organische en psychogene problemen, laat de literatuur weinig verwijzingen zien naar hypnosebehandeling van functionele onvruchtbaarheid. En toch, een aantal gevallen illustreren het succesvol gebruik van hypnose bij het bevorderen van de zwangerschap bij paren met zogenaamde onverklaarbare onvruchtbaarheid.

Voor meer informatie klik hier [/weaver_showhide]

De Relatie Tussen Stress en Onvruchtbaarheid [weaver_showhide]

Dr. Alice Domar, PhD, heeft twee studies verricht naar de effectiviteit van geest / lichaam technieken, zoals hypnose in het verwerken van onopgeloste kwesties rondom het zwanger worden. De eerste studie werd gepubliceerd in 1999 in “The Journal of the American Medical Women’s  Association”. In deze studie bleek 42% van de 132 “onvruchtbare” vrouwen die deelnamen aan haar  mind/body program binnen zes maanden na voltooiing van het protocol zwanger te zijn.

In de tweede studie, gepubliceerd in 2000 in het tijdschrift Fertility & Sterility, bleekt dat 55% van de “onvruchtbare “vrouwen, die regelmatig deelnamen aan de mind / body-programma, in verwachting te zijn; vergeleken met 20% van de controle groep die geen gebruik maakte van deze technieken.

Wil je de volledig engelstalige tekst lezen? klik hier: Research The Relationship Between Stress and Infertility [/weaver_showhide]

Comments are closed.